De 10 mooiste vakantiebestemmingen voor 2017

0
849
mooiste vakantiebestemmingen

Het jaar 2017 is weer in volle gang en de vakantieplannen worden alweer gemaakt. Welke droomplekken staan op jouw lijstje voor dit jaar?Lonely Planet heeft de 10 mooiste vakantiebestemmingen voor 2017 voor jou geselecteerd.

Wat zijn de mooiste vakantiebestemmingen volgens Lonely Planet?

 

1Canada

De mooiste vakantiebestemming voor dit jaar is volgens Lonely Planet Canada. Voor dit land is 2017 sowieso al een heel bijzonder jaar. Het is namelijk precies 150 jaar geleden dat de Canadese Confederatie werd gevormd. Dat betekent dat iedereen gratis entree krijgt tot de nationale parken en diverse andere evenementen.

Maar dat is natuurlijk niet de enige reden om dit jaar voor Canada als vakantiebestemming te kiezen. Canada is een ontzettend mooi en indrukwekkend land. De Canadezen zijn hele aardige en gastvrije mensen, het land heeft zowel aan de oost- als westzijde zeer dynamische steden en niet te vergeten een prachtige natuur. Op bovenstaande foto zie je hier een perfect voorbeeld van; namelijk het prachtige Peyto Lake dat in het echt net zo helderblauw is als op de foto!

2Colombia

Tientallen jaren van burgeroorlog en veel geweld zorgde ervoor dat Colombia lange tijd niet voorkwam op de lijstjes van vele reizigers. Gelukkig zijn deze tijden inmiddels voorbij en is Colombia een land dat zéker een bezoekje waard is. Colombia is een mix van cultuur, levendige steden en beeldschone natuur. Breng een bezoekje aan de oerwoud, dat meer dan de helft van het land beslaat, bekijk de meest uiteenlopende diersoorten en verken de authentieke dorpjes langs de kust. Daarnaast staan de Colombianen bekend om hun grenzeloze gastvrijheid. Je zult je hier dan ook direct op je gemak voelen.

3Finland

Finland is altijd al het verrassendste land binnen Scandinavië geweest. Opvallend aan Finland is het landschap, met bijna 190.000 meren en meertjes en de meer dan dertigduizend eilandjes die zijn gelegen aan de kust. Hierdoor wordt Finland ook wel ‘het land van duizend meren’ genoemd. Lapland, een prachtig gebied met wilde natuur, heeft een ongelooflijke aantrekkingskracht. Rendierkuddes dwalen hier over de besneeuwde vlaktes. Het Finse volk staat bekend als stug, maar als je hier doorheen prikt zul je vriendelijke en warme mensen ontmoeten.

4Dominica

Niet te verwarren met de alom bekende Dominicaanse Republiek is Dominica juist een bestemming waar het toerisme nog niet de boventoon voert. Doordat het massatoerisme dit Caribische eiland nog niet heeft ontdekt kun je op Dominica nog de echte, ongerepte natuur aanschouwen. De enige hoogbouw die je hier zult aantreffen zijn de palmbomen. Dominica is daarom juist een bestemming die op je lijstje moet staan voordat het eiland zal veranderen en volgebouwd wordt met grote resorts.

5Nepal

Ondanks de aardbevingen is Nepal niet weg te krijgen uit de mooiste vakantiebestemmingen voor 2017. Juist nu is het extra bijzonder om dit prachtige land te bezoeken en zo de lokale bevolking te steunen in de wederopbouw. Nepal staat bekend om de prachtige bergen, waaronder de indrukwekkende Mount Everest. Een bezoek aan Nepal kan dan ook niet zonder het maken van een onvergetelijke trekking met prachtige uitzichten op deze immense bergen en sneeuwtoppen.

6Bermuda

Bermuda is een paradijs voor watersporters! De bestemming is een unieke locatie wat betreft bezienswaardigheden en cultuur. Ondanks dat er veel toeristen voor dit land kiezen, zijn er nog veel reismogelijkheden om van de oorspronkelijke bewoners en gewoonten te genieten. Deze subtropische eilandengroep in de Atlantische Oceaan heeft een heerlijk rustige sfeer, een mooie heldere zee en verlaten stranden

7Mongolië

Mongolië is een land van grote uitersten. Met uitgestrekte steppen, droge woestijnen, een levendige hoofdstad en een rijke cultuur is het geweldige bestemming die nog niet veel mensen als vakantieland ontdekt hebben.

8Oman

Het Sultanaat Oman heeft alles om zelfs de meest verwende toerist te verrassen. Van slenteren in het eeuwenoude Muscat tot de tropische groene oases met de witte stranden in Salalah. Woeste rotspartijen, kloven en kliffen staan garant voor een onvergetelijk schouwspel in het Hajjargebergte en in de Wahiba Sands word je van harte welkom geheten door nomadische Bedoeïenen! Het oudste fort vind je in Nizwá en de wadi’s zijn een weelderige groene oase met kleurrijke vogels. Zo authentiek als Oman nog is, zo gastvrij is de bevolking.

9Myanmar

Myanmar, voorheen bekend als Burma, is een land met een rijke geschiedenis en natuurschoon. Niemand beweert dat alle problemen van Myanmar zijn verdwenen, maar het land ontwikkelt zich steeds verder en ontvangt steeds meer toeristen die dit authentieke zuidoost Aziatische land ontdekken. Een bezoek aan dit land staat garant voor avontuur. Het land heeft enorm veel te bieden en herbergt tevens de indrukwekkende tempelvlakte in Bagan waar je bij zonsopkomst en -ondergang een onvergetelijk uitzicht zult hebben.

10Ethiopië

De prachtige natuur, de bijzondere historische monumenten en de hartelijkheid waarmee Ethiopiërs de buitenlandse bezoeker ontvangen maken Ethiopië tot een boeiende bestemming op het Afrikaanse continent. Wanneer je bezig bent aan je reis door Ethiopië, lijkt het alsof je van de ene in de andere wereld terechtkomt.
In het Oost-Afrikaanse land ontmoet je zowel exotische dieren als de meest primitieve volkeren. Ethiopië staat voor een mooie mix tussen traditionele culturen en het mooiste natuurschoon dat je je kunt voorstellen. Op onderstaande foto zie je het prachtige Simien gebergte, waar je terecht kunt voor diverse mooie hikes.

LEAVE A REPLY